Notice: Undefined variable: ub in /home/sites/caciulata-cazare.ro/public_html/layout1.php on line 151

Notice: Undefined variable: ub in /home/sites/caciulata-cazare.ro/public_html/layout1.php on line 163
Asezare si climat

0250.775.021

0250.775.021

Asezare si climat

Statiunea Calimanesti-Caciulata este situata în partea central-sudica a României, în nord -estul judetului Vâlcea, pe malul drept al Oltului, în Depresiunea subcarpatica Jiblea-Calimanesti, la poalele masivului Cozia si Capatânii din Carpatii Meridionali.

Situat pe ambele maluri ale râului Olt, la iesirea acestuia din defileu, la altitudinea de 260-280 m, se afla la 18 km distanta de municipiul Râmnicu Vâlcea (sediul administrativ al Judetului Vâlcea) si 80 km sud de municipiul Sibiu.
Populatia este de 8.633 locuitori.

Clima este specifica depresiunilor subcarpatice adapostite, fara variatii mari de temperatura, cu veri racoroase (în jur de 20°C în luna iulie) si cu ierni relativ blânde (între -l° si -5°C în luna ianuarie). Temperatura medie anuala este de 9° C. Precipitatiile sunt moderate (750-800 mm anual), iar vânturile predominante vin de la nord si nord-vest. Umiditatea relativa a anului este cuprinsa între 60-80%.

< Inapoi

 Hotel Traian  Hotel Caciulata  Hotel Cozia  Hotel Oltul  Hotel Central  Hotel Casa Romaneasca  Hotel Orizont Cozia  Motel Blue River   Pensiunea Bucura   Vila Liliacul  






Termeni si conditii | Harta site | Intrebari frecvente
Toate drepturile rezervate

PUTEȚI VERIFICA LICENȚA DE TURISM 3BIS (NR. 597) AICI

-->